?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry

Piratenpartij Limburg wrote the following post 18 hours ago:

Hoog tijd voor het basisinkomen en recht op vrije tijd!
"[...] naast deze technieken is er ook iets anders dat onze apathie in dit opzicht stimuleert. Psycholoog Abraham Maslow sprak in zijn tijd al over het belang van vrije tijd voor ons persoonlijk welzijn en voor het welzijn van de gemeenschap als geheel. Vrije tijd creëert zogezegd de mogelijkheid om goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen. Maar momenteel wordt de vrije tijd 'aangevallen'. Dertig jaar lang stagnatie van inkomsten te midden van steeds meer stijgende prijzen (mensen moeten worstelen om rond te komen) betekent dat voor de meesten van ons minder tijd over is om kritisch na te denken. [...]

"Als je de leugen groot genoeg maakt en maar blijft vertellen, dan zullen de mensen het uiteindelijk geloven". [...]

Nu hebben we vier redenen genoemd: de aanval op de vrije tijd, herhaling van informatie, angstbeleid en de transformatie van onze mediakanalen van waakhonden tot schoothondjes. Tezamen creëren ze een situatie waarin onze geest langzaam oplost in een oceaan van lawaai, afleiding en verkeerde informatie.

Ondertussen produceren politici, bedrijven en media een sociale omgeving vol angsten en illusies om zelf meer winst te kunnen maken. Deze maatschappelijke krachten fungeren als zwaartekracht voor overheids-en bedrijfs-empowerment. Dat wil zeggen; ze trekken kracht weg van de mensen om deel te nemen en actief bij te dragen aan een geestelijk gezonde en betekenisvolle democratische omgeving."

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/25558_waarom_we_langzaam_maar_zeker_onze_burgerlijke_vrijheden_verliezen/

#piratenpartij #belgie #belgium #nederland #surveillance

Latest Month

marto 2014
S M T W T F S
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Funkciigita de LiveJournal.com
Designed by Tiffany Chow